Кулинарни рецепти » Пиле със зелени домати

 Пиле със зелени домати

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.л. черен пипер
• 300 г зелени домати
• 1 глава чесън
• 1 глава лук
• 2 яйца
• оцет, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на порции, които изпържваме в сгорещеното олио и изваждаме в друг съд. Наливаме толкова топла подсолена вода, колкото да покрие пилето и варим на умерен огън, докато месото омекне напълно.

Нареждаме зелените домати в тавичка и ги печем в силна фурна. След като се опекат, ги счукваме леко в дървено хаванче или ги намачкваме с вилица. Прибавяме счукания чесън и ситно нарязания лук, който също сме счукали в хаванче. Посоляваме, разбъркваме и подправяме с оцет и олио.

Смесваме останалата от пърженето мазнина с разбитите яйца и сгъстяваме соса на слаб огън при непрекъснато бъркане. При поднасяне заливаме пилешките порции с приготвения сос и гарнираме с пюрето от зелени доматчета.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало