Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле с дреболиите
• 500-600 г лук
• 1 яйце
• 1 жълтък
• 40 г краве масло
• 1-2 ч.ч. брашно
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Запържваме едро нарязания лук. Подправяме с черен пипер и сол. Прибавяме нарязаните на парченца пилешки дреболии. Разбъркваме и пълним пилето с тази смес. Зашиваме отвора.
Омесваме тесто от яйцето, 1 ч.ч. вода, 1 щипка сол и брашно, колкото поеме. Тестото разточваме на кора, дебела 1 см, намазваме с масло, сгъваме на четири като плик, пак разточваме, пак намазваме с масло, пак сгъваме и разточваме. Повтаряме това 7 пъти. Последния път разточваме на четвъртито парче с необходимата големина и намазваме с повече масло.
Посоляваме пилето отвън, намазваме го с масло и го слагаме в средата на тестото. Събираме краищата на кората върху пилето и прищипваме. Намазваме отвън с жълтък.
Слагаме в намаслена тавичка, наливаме 1 к.ч. вода и печем в умерена фурна 1 час и 30 мин. Когато тестото се зачерви, покриваме с хартия, за да не изгори.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...