Продукти:
• 1 пуйка с дреболиите
• 100 г сланина
• 4 яйца
• 1 ч.ч. бадеми
• 100 г шунка
• 500 г кайма
• 100 г краве масло
• индийско орехче
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме пуйката отвътре и отвън.
Попарваме дреболиите с вряла вода, нарязваме ги и ги смесваме с разбитите яйца, ситно нарязаните бадеми, нарязаната на кубчета шунка. Прибавяме каймата, подправяме с индийско орехче, черен пипер и сол на вкус.
Пълним пуйката с тази смес, наливаме във вътрешността разтопеното масло и зашиваме отвора. Шпековаме отвън с нарязаната сланина.
Слагаме птицата в тава, наливаме 1 ч.ч. топла вода и печем отначало в умерена, а след това в слаба фурна, като периодично обръщаме пуйката и я обливаме със сос от тавата.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...