Кулинарни рецепти » Пълнена пуйка с кестени по тиролски

 Пълнена пуйка с кестени по тиролски

Продукти: (за 10-12 порции)

• 1 пуйка
• черен пипер, сол

За плънката:

• 500-600 г кестени
• 6 с.л. краве масло
• 2 ч.ч. сметана
• 1 ч.ч. галета
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме пуйката отвън и отвътре и я натриваме с черен пипер.

Обелваме кестените от кората и вътрешната ципа и ги варим до пълно омекване. Пресоваме ги прибавяме към тях 4 с.л. масло, сметаната и малко черен пипер. Посоляваме. Заливаме галетата с 2 с.л. разтопено масло, прибавяме към плънката и разбъркваме добре.

Напълваме птицата с приготвената плънка и зашиваме отвора. Намазваме я с мазнина, слагаме я тавичка, в която сме наляли малко вода, и печем като често обръщаме пуйката и от време на време доливаме вода в тавичката.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Начало