Продукти:
• 1 патица
• 1 пакетче краве масло
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 щипка сух пелин
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Натриваме патицата със сол и черен пипер, а в коремната й кухина слагаме пелинът. Поръсваме със сока от лимона и оставяме да престои 20 мин.
Намазваме патицата с разтопеното масло, слагаме я в тава, заливаме с виното, покриваме с фолио и печем в умерена фурна.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...