Кулинарни рецепти » Пълнена пуйка със зеленчуци

 Пълнена пуйка със зеленчуци

Продукти:

• 1 пуйка
• 1 морков
• 1 парче целина
• 1 корен магданоз
• 1 корен пащърнак
• 1 праз
• 5 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. краве масло
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме пуйката отвън и отвътре и я натриваме с черен пипер.

Нарязваме 3 глави лук на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме ситно нарязаните праз и кореноплоди. Пържим 5-6 мин, наливаме 1 ч.ч. топла вода и задушаваме още 10 мин на тих огън. Накрая посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Пълним пуйката с тази смес и зашиваме отвора. Намазваме птицата отвън със смес от маслото и червения пипер. Слагаме я в тава и около нея разстиламе останалия лук, нарязан на кубчета. Наливаме 1-2 ч.ч. топла вода и печем отначало в умерена, а след това в слаба фурна, като периодично обръщаме пуйката и я обливаме със сос от тавата.

Изваждаме опечената пуйка и прецеждаме соса. Прибавяме към него леко препеченото брашно, подправяме с черен пипер и сол и кипваме на огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Начало