Кулинарни рецепти » Камби с дребни плодове

 Камби с дребни плодове

Продукти:

• 8 кг камби
• 1 глава целина с листата
• 1,5 ч.ч. плодове по избор /боровинки, касис, арония/
• 1 връзка магданоз
• 1/3 корен хрян
• 4 глави чесън
• черен пипер, бахар

За саламурата:

• 7 л вода
• 1 л ябълков оцет /6%/
• 600 г сол
• 300 г мед

Начин на приготвяне:

Надупчваме камбите около дръжките и ги нареждаме в 3-литрови буркани. Между тях слагаме плодчетата, парченца хрян и целина, скилидки чесън, листа зелении и зрънца черен пипер и бахар.

Възвираме саламура от посочените продукти, оставяме да изстине и наливаме при камбите. Затваряме бурканите и съхраняваме на хладно.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Начало