Продукти:
• 10 кг малки патладжани
• 2 л оцет
• 2 л вода
• 500 г сол
• черен пипер на зърна
• дафинов лист
• скилидки чесън
• магданоз
• олио
Начин на приготвяне:
Почистваме патладжаните от дръжките, нарязваме ги на шайби с дебелина 1 см, посоляваме и ги оставяме да си пуснат горчивия сок. Леко ги изстискваме и изплакваме в гевгир.
Възвираме саламура от изброените продукти без олиото. Пускаме на порции във врящата саламура шайбичките патладжан и щом почнат да омекват, отцеждаме и ги оставяме 1 нощ.
На другия ден ги редим в чисти и сухи бурканчета, като ръсим между редовете ситен магданоз и скилидки чесън, нарязани на филийки. Наливаме препържено олио, така че патладжаните добре да се покрият, завръзваме гърлата с целофан, затваряме с капачки и прибираме на тъмно и хладно място.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...