Кулинарни рецепти » Ким Чи (корейска туршия)

 Ким Чи (корейска туршия)

Продукти:

• 1,5 кг китайско зеле
• 400 г дълга бяла ряпа
• 1 китайска круша
• 7 скилидки чесън
• 3 стръка пресен лук
• 2 с.л. лют червен пипер
• 2 люти червени чушки
• 1 корен пресен джинджифил
• 2 щипки захар
• 1/2 ч.л. натриев глутамат
• 1 к.ч. соев сос
• 1-2 с.л. морска сол
• обикновена сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме зелето на ивички, намачкваме го със сол, оставяме да престои 1 денонощие и го отцеждаме от отделения сок. Прибавяме ряпата, нарязана на тънки колелца, ситно нарязания зелен лук и нарязаната на филийки круша.

В хаванче счукваме чесъна заедно с червения пипер, ситно нарязания джинджифил и едро нарязаните люти чушки. В тенджера смесваме соевия сос, морската сол и натриевия глутамат. Разреждаме с хладка вода, прибавяме лютивата смес и разбъркваме.

Заливаме продуктите с тази марината, поръсваме захарта и разбъркваме. Прехвърляме туршията в гърне и оставяме да престои поне 4-5 дни на тъмно преди да консумираме.

Автор: Румяна Попова

Представяме Ви:

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Начало