Продукти:
• 3 кг червени камби
• чесън, оцет
• олио, захар
• сол, аспирин
Начин на приготвяне:
Почистваме камбите от семенната част и ги нареждаме плътно в тава. Във всяка камба слагаме по 1 ч.л. оцет и олио, по 1 к.л. захар и сол, както и мънички парченца чесън. Печем в силна фурна, докато по камбите започнат да се появяват кафеникави петна.
Вадим камбите от фурната и още горещи ги редим много плътно в топли и сухи буркани. Във всеки буркан слагаме по 1 аспирин, заливаме със соса от печенето и затваряме херметически. Обръщаме ги да стоят с дъната нагоре. След 5-6 дни прибираме на хладно.
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...