Продукти:
• 2 кг червени пиперки
• 2 кг зелени доматчета
• 1 кг моркови
• 3 глави чесън
• 1 връзка магданоз
• 15 зърна черен пипер
• 10-12 зърна бахар
• 5-6 дафинови листа
За маринатата:
• 200 мл оцет
• 800 мл вода
• 1 ч.ч. захар
• 3/4 ч.ч. сол
• 3/4 ч.ч. олио
Начин на приготвяне:
Нарязваме пиперките на кръгчета широки 5 см, нарязваме доматчетата на резенчета по дължина, а морковите - на кръгчета широки 4-5 см. Чесъна режем на парченца, а магданоза наситняваме. Към нарязаните зеленчуци прибавяме бахара, черния пипер и дафиновия лист. Разбъркваме много добре.
Кипваме марината от посочените продукти и докато е още вряща попарваме зеленчуците. Похлупваме и оставяме да престоят една нощ. Напълваме 2 буркана от по 3 л и затваряме с капачки. Туршията трае на студено място до месец март.
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...