Продукти:
• 2 кг червени пиперки
• 2 кг зелени доматчета
• 1 кг моркови
• 3 глави чесън
• 1 връзка магданоз
• 15 зърна черен пипер
• 10-12 зърна бахар
• 5-6 дафинови листа
За маринатата:
• 200 мл оцет
• 800 мл вода
• 1 ч.ч. захар
• 3/4 ч.ч. сол
• 3/4 ч.ч. олио
Начин на приготвяне:
Нарязваме пиперките на кръгчета широки 5 см, нарязваме доматчетата на резенчета по дължина, а морковите - на кръгчета широки 4-5 см. Чесъна режем на парченца, а магданоза наситняваме. Към нарязаните зеленчуци прибавяме бахара, черния пипер и дафиновия лист. Разбъркваме много добре.
Кипваме марината от посочените продукти и докато е още вряща попарваме зеленчуците. Похлупваме и оставяме да престоят една нощ. Напълваме 2 буркана от по 3 л и затваряме с капачки. Туршията трае на студено място до месец март.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...