Продукти:
• по-дребни патладжанчета
• целина на глави
• стръкове целина с листата
• магданоз, чесън
• сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Отрязваме дъното на патладжаните и издълбаваме семенната им част. Накисваме ги за 6-8 часа в 5 % разтвор от вода и готварска сол. Отцеждаме патладжаните и ги бланшираме 3-4 мин във вряща и подсолена вода.
Нарязваме на ситно обелената глава целина, обеления чесън и магданоза и ги разбъркваме хубаво. Подправяме сместа на вкус със сол и черен пипер и пълним с нея патладжаните.
Завръзваме отворите с клончета целина, нареждаме ги в буркани и заливаме с 3 % разтвор от вода и готварска сол.
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...