Кулинарни рецепти » Чушки в саламура

 Чушки в саламура

Продукти:

• 5 кг червена капия
• 500 г сол
• 5 л вода
• 500 г лозови листа

Начин на приготвяне:

Измиваме пиперките, подрязваме им дръжките и ги избождаме на няколко места около семенната част с игла. Редим в сухи и чисти буркани ред чушки, ред лозови листа.

Възвираме саламура от водата и солта и когато изстине, заливаме с нея чушките. След 2 дни я изливаме, прецеждаме я и отново заливаме чушките.

Повтаряме тази процедура 3-4 последователни дни. Съхраняваме на хладно туршията.

Автор: Станка Проданова

Представяме Ви:

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Начало