Кулинарни рецепти » Шоколадови сърца

 Шоколадови сърца

Продукти:

• 2 белтъка
• 250 г захар
• 250 г бадеми
• 60 г шоколад
• 1 щипка канела
• 1 ч.ч. брашно

Начин на приготвяне:

Разбиваме на сняг белтъците заедно със захарта. Прибавяме канелата, смлените бадеми, настъргания шоколад и малко брашно, така че да получим меко тесто.

Разточваме тестото на кора с дебелина 5-6 мм, от която изрязваме сладки с формата на сърце. Нареждаме ги в намаслена тавичка и ги печем в умерена фурна, като внимаваме да не прегорят.

По желание можем да украсим готовите сърца с шоколадова или захарна глазура.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Начало