Кулинарни рецепти » Пълнени калмари

 Пълнени калмари

Продукти: (за 4 порции)

• 8 по-дребни калмара
• 1 връзка магданоз
• 1 глава чесън
• 4-5 с.л. галета
• 2 с.л. брашно
• 1-2 с.л. олио
• черен и червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Отстраняваме хрущяла на калмарите и ги слагаме за 5 мин в кипяща вода. След това ги изваждаме обелваме им кожата и ги слагаме да се варят в подсолена вода 30-40 мин, докато месото омекне напълно. Оставяме да се отцедят добре.

Нарязваме ситно чесъна и магданоза и ги задушаваме с 2 с.л. олио в захлупен съд. Отстраняваме сместа от огъня, прибавяме галетата и поръсваме със сол и черен пипер.

Разпределяме плънката в калмарите, забождаме отворите им с клечки за зъби и ги овалваме в брашното, което сме размесили с малко червен пипер. Пържим на тих огън в предварително загрято олио, докато се позачервят.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало