Кулинарни рецепти » Охлюви с мастика

 Охлюви с мастика

Продукти: (за 5 порции)

• 30 сварени охлюва
• 1 к.ч. червено вино
• 1 с.л. лимонов сок
• 5-6 зърна черен пипер
• 3 с.л. ситно нарязан магданоз
• 5-6 скилидки чесън
• 1/2 к.ч. мастика
• 2 с.л. краве масло
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изваждаме месото на сварените охлюви, махаме краищата на опашките и го нарязваме на малки късчета.

Смесваме 1 ч.ч. от бульона, в който сме варили охлюви с виното, слагаме в него отделеното месо, прибавяме лимоновия сок и черния пипер, посоляваме и варим 10 мин.

Отцеждаме свареното месо и го смесваме със ситно нарязания магданоз, счукания чесън, размекнатото до стайна температура масло, мастиката и смлян черен пипер.

Измиваме черупките на охлювите, напълваме ги с приготвената смес и ги нареждаме в тавичка, в която сме налели 1 пръст вода. Печем в умерена фурна, докато плънката потъмнее и образува коричка.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Начало