Продукти: (за 4-5 порции)
• 2 кг миди
• 2 ч.ч. вода
• 2 ч.ч. бяло вино
• 1 глава лук
• 1-2 с.л. брашно
• 1 дафинов лист
• мащерка, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Заливаме мидите с виното и водата. Прибавяме ситно нарязаните лук и магданоз, подправките и сол на вкус. Захлупваме и задушаваме, докато мидите се разтворят.
Изваждаме ги и варим бульона, докато течността се поизпари. Прибавяме брашното, размито в 1-2 с.л. вода и варим, докато сосът се сгъсти. Поднасяме мидите с така приготвения сос.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...