Кулинарни рецепти » Ориз по рибарски

 Ориз по рибарски
/Гърция/

Продукти: (за 8 порции)

• 600 г ориз
• 400 г скариди
• 200 г раци
• 200 г миди
• 2 глави лук
• 1 зелена пиперка
• 1 лимон
• 2 с.л. узо
• 1 к.ч. зехтин /или олио/
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука и пиперката на ситно и ги запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме почистените и добре измити миди, скариди и раци, варим 5 мин на умерен огън и заливаме с узото.

Доливаме 5-6 ч.ч. вода, слагаме ориза и лимоновия сок, възвираме и варим 15 мин на умерен огън. Поднасяме ястието топло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало