Продукти: (за 10 порции)
• 300 г рулца от раци
• 300 г гъби
• 1 ч.ч. ориз
• 1 ч.ч. доматен сос
• 1 к.ч. бяло вино
• 100 г краве масло
• 1 глава лук
• 1 корен магданоз
• 1 морков
• 1 дафинов лист
• 50 г настърган кашкавал
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме моркова, магданозения корен и лука на много мънички кубчета и ги запържваме в част от маслото. Наливаме виното, прибавяме дафиновия лист и 2-3 зърна черен пипер и варим, докато виното остане наполовина. Прибавяме доматения сос и варим още 10 мин. Накрая подправяме с малко разтопено масло.
Нарязваме гъбите на ивички и ги задушаваме в останалото масло. Прибавяме нарязаните рачешки рулца, заливаме с приготвения и задушаваме 10 мин на умерен огън.
Сваряваме ориза в подсолена вода, отцеждаме и смесваме с настъргания кашкавал. Разстиламе го в широка чиния за сервиране, разпределяме отгоре сместа от гъбите и раците и поръсваме с наситнен магданоз.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...