Продукти: (за 4 порции)
• 1кг калмари
• 40 г краве масло
• 1 с.л. брашно
• 1 глава лук
• 1 морков
• няколко скилидки чесън
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.ч. бяло вино
• няколко стръка мащерка
• листа от целина
• черен и червен пипер
• магданоз, сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Начукваме добре калмарите, за да омекне месото им, после ги отваряме като ги разрязваме с ножица отгоре надолу и изчистваме от вътрешностите. След това ги потапяме за 5 мин в кипяща вода, изцеждаме ги и обелваме кожата.
Нарязваме калмарите на парчета и ги запържваме в тенджера със сгорещената мазнина. Прибавяме нарязаните на кръгчета лук и морков, скилидки чесън, доматеното пюре, виното, 1 к.ч. топла вода, ситно нарязаните листа от целина и магданоз, червен пипер, черен пипер, сол.
Похлупваме ястието и го оставяме да се вари на умерен огън около 30 мин. Малко преди да отстраним от огъня, прибавяме ситно нарязаните листа от мащерка и маслото, което предварително сме разтопили и сме разбъркали с брашното.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...