Кулинарни рецепти » Пълнени калмари с октопод и миди

 Пълнени калмари с октопод и миди
/Испания/

Продукти:

• 2 калмара
• 2 пипала от октопод
• 2 миди
• 2 скариди
• 40 г стафиди
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме пипалата на октопода и ги пущаме във вряща вода. Прибавяме дафиновия лист и 7-8 зрънца черен пипер, посоляваме и варим на умерен огън.

В отделен съд сваряваме скаридите, след което ги почистваме и заедно с октопода и сварените миди ги нарязваме на ситно. Прибавяме стафидите, разбъркваме и пълним калмарите с тази смес.

Печем ги на скара около 10 мин.

Автор: Антоанета Стефанова

Представяме Ви:

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Начало