Кулинарни рецепти » Кюфтета от риба и калмари

 Кюфтета от риба и калмари

Продукти: (за 4 порции)

• 300 г почистено месо от калмари
• 200 г филе от морска риба
• 1-2 глави лук
• 1 филия сух бял хляб /без кората/
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 яйце
• 2 с.л. галета
• 2-3 с.л. олио
• 40 г краве масло
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Попарваме калмарите 4-5 мин в кипяща подсолена вода и ги прекарваме през месомелачка заедно с рибното филе и лука.

Отделно накисваме хляба в млякото и го отцеждаме. Прибавяме го към каймата заедно с разбитото яйце, черен пипер и сол на вкус.

Омесваме добре и оформяме от сместа малки кюфтенца, които овалваме в галетата и изпържваме в сгорещеното олио. После нареждаме кюфтенцата в тавичка и леко ги запичаме във фурната. Преди поднасяне поръсваме с разтопеното масло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало