Продукти: (за 4 порции)
• 300 г почистено месо от калмари
• 200 г филе от морска риба
• 1-2 глави лук
• 1 филия сух бял хляб /без кората/
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 яйце
• 2 с.л. галета
• 2-3 с.л. олио
• 40 г краве масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Попарваме калмарите 4-5 мин в кипяща подсолена вода и ги прекарваме през месомелачка заедно с рибното филе и лука.
Отделно накисваме хляба в млякото и го отцеждаме. Прибавяме го към каймата заедно с разбитото яйце, черен пипер и сол на вкус.
Омесваме добре и оформяме от сместа малки кюфтенца, които овалваме в галетата и изпържваме в сгорещеното олио. После нареждаме кюфтенцата в тавичка и леко ги запичаме във фурната. Преди поднасяне поръсваме с разтопеното масло.
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...