Кулинарни рецепти » Калмари с целина

 Калмари с целина

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г месо от калмари
• 1 малка глава целина
• 1 глава лук
• 1 к.л. смлян джиндифил
• 1 с.л. оцет
• 1 с.л. водка
• 2 с.л. соев сос
• 4-5 с.л. зехтин
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме калмарите на тънки ивички и ги попарваме 3-4 мин в кипяща подсолена вода, след което ги отцеждаме. Обелваме целината нарязваме я на тънки ивички и отделно я попарваме 1-2 мин в кипяща подсолена вода.

Нарязваме лука на ситно и заедно със джинджифила го запържваме в сгорещената мазнина. Добавяме калмарите и отцедената целина и задушаваме 15 мин на умерен огън.

Накрая подправяме с оцета, водката, соевия сос, сол и черен пипер на вкус. Готвим още 3-4 мин и отстраняваме от огъня. Преди поднасяне поръсваме с наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Начало