Продукти:
• 1,5 кг миди с черупките
• магданоз, черен пипер, сол
• олио за пържене
За паниране:
• 3-4 с.л. брашно
• 2-3 яйца
За соса:
• 3 с.л. брашно
• 1 ч.л. краве масло
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 2 яйца
Начин на приготвяне:
Измиваме на течаща вода мидите и ги варим 15 минути, след което разтваряме черупките и изваждаме месото.
Приготвяме соса, като запържваме брашното в разтопеното масло. Разбиваме яйцата и ги прибавяме към млякото. На тънка струйка изливаме яйчено-млечната смес към брашното, като бъркаме непрекъснато.
Прибавяме почистените миди. Наръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз, посоляваме.
Разбъркваме добре и с лъжица оформяме шницели, които овалваме в брашното, топим в разбитите яйца и отново овалваме в брашно. Пържим ги във врящо олио.
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...