Кулинарни рецепти » Миди във винен сос

 Миди във винен сос

Продукти: (за 4 порции)

• 60 миди
• 3 глави лук
• 1 корен от магданоз
• 1 парче целина
• 1 морков
• 2 с.л. бяло вино
• 2 с.л. брашно
• 1 щипка куркума
• черен пипер, бахар
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме мидите много добре, заливаме ги с кипяща подсолена вода и ги варим заедно с лука, моркова, магданозения корен, целината, бахар и черен пипер на вкус. Когато черупките се отворят, прибавяме виното и варим още 5 мин. После изваждаме месото от черупките, а бульона прецеждаме.

Запържваме брашното в сгорещеното масло, разреждаме с бульона и подправяме с куркума и прибавяме мидите. Варим на тих огън, докато сосът се сгъсти. Украсяваме готовото ястие със стръкчета магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало