Продукти: (за 4 порции)
• 60 миди
• 3 глави лук
• 1 корен от магданоз
• 1 парче целина
• 1 морков
• 2 с.л. бяло вино
• 2 с.л. брашно
• 1 щипка куркума
• черен пипер, бахар
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме мидите много добре, заливаме ги с кипяща подсолена вода и ги варим заедно с лука, моркова, магданозения корен, целината, бахар и черен пипер на вкус. Когато черупките се отворят, прибавяме виното и варим още 5 мин. После изваждаме месото от черупките, а бульона прецеждаме.
Запържваме брашното в сгорещеното масло, разреждаме с бульона и подправяме с куркума и прибавяме мидите. Варим на тих огън, докато сосът се сгъсти. Украсяваме готовото ястие със стръкчета магданоз.
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...