Продукти: (за 4 порции)
• 25-30 охлюва
• 6-7 скилидки чесън
• 2-3 с.л. краве масло
• черен пипер, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Държим охлювите няколко часа в студена вода, после избираме само затворените и с четка отстраняваме пясъка и тревата, които са полепнали по черупките им. Измиваме ги много добре и ги пущаме във вряща вода. След 1 час отстраняваме съда от огъня, отцеждаме охлювите и докато са топли ги изваждаме от черупките. Късаме месото оттам, откъдето започва бялата част, а черупките изплакваме с вода.
Приготвяме смес от нарязаното месо, счукания чесън, размекнатото масло, ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол на вкус. С тази смес пълним почистените черупки и ги нареждаме в тавичка. Наливаме вода, която да стигне до 1/3 от височината на черупките и запичаме двадесетина минути в умерена фурна.
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...