Продукти: (за 5 порции)
• 1,5 кг охлюви
• 1 к.ч. олио
• 1,5 к.ч. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• сокът от 1 лимон
• оцет, сол
Начин на приготвяне:
Попарваме охлювите във вряла вода, към която сме прибавили малко оцет. След това изваждаме месото, като отстраняваме задното чревце. Слагаме олювите в тенджера с вода и прибавяме червения пипер, олиото и сол на вкус.
Варим на умерен огън. Когато охлювите се сварят, прибавяме размитото с малко студена вода брашно. Доваряваме ястието и подправяме с лимонов сок.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...