Продукти: (за 4 порции)
• 30 охлюва
• 100 г ориз
• половин пакетче краве масло
• 1-2 к.ч. прясно мляко
• 20-30 лозови листа
• черен и червен пипер
• копър,сол
Начин на приготвяне:
Заливаме охлювите с подсолена вода и ги варим 1 час на умерен огън. Изваждаме ги от черупките и отстраняваме задната черна част. Нарязваме ги на ситно и ги запържваме в сгорещеното масло.
Изваждаме ги и в същата мазнина запържваме ориза. Връщаме охлювите, посоляваме, поръсваме със ситно нарязан копър, черен и червен пипер. Разбъркваме и разпределяме сместа по лозовите листа, от които увиваме сармички.
Нареждаме сармичките в тенджера, заливаме ги с равни количества мляко и вода и варим 20 мин на умерен огън.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...