Кулинарни рецепти » Охлюви по кметовски

 Охлюви по кметовски

Продукти: (за 4 порции)

• 30 охлюва
• 1 глава лук
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 3 с.л. олио
• 4-5 скилидки чесън
• 10-12 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист
• 1 с.л. брашно
• 1 лимон
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме охлювите, изваждаме месото им, отстраняваме краищата на опашките и го нарязваме на малки парченца.

В олиото задушаваме ситно нарязания лук, нарязаните на малки кубчета моркови и целина и скълцаните съвсем дребно скилидки чесън. Когато зеленчуците омекнат, наливаме 1 ч.ч. топла вода и слагаме месото от охлювите, черния пипер, дафиновия лист и леко препеченото брашно.

Захлупваме и задушаваме около 15 мин, след което прехвърляме ястието в тавичка. Печем в умерена фурна, докато плакията остане на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Начало