Кулинарни рецепти » Охлюви по кметовски

 Охлюви по кметовски

Продукти: (за 4 порции)

• 30 охлюва
• 1 глава лук
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 3 с.л. олио
• 4-5 скилидки чесън
• 10-12 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист
• 1 с.л. брашно
• 1 лимон
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме охлювите, изваждаме месото им, отстраняваме краищата на опашките и го нарязваме на малки парченца.

В олиото задушаваме ситно нарязания лук, нарязаните на малки кубчета моркови и целина и скълцаните съвсем дребно скилидки чесън. Когато зеленчуците омекнат, наливаме 1 ч.ч. топла вода и слагаме месото от охлювите, черния пипер, дафиновия лист и леко препеченото брашно.

Захлупваме и задушаваме около 15 мин, след което прехвърляме ястието в тавичка. Печем в умерена фурна, докато плакията остане на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Начало