Кулинарни рецепти » Калмари, пълнени със сирене

 Калмари, пълнени със сирене

Продукти:

• 4 калмара (по 150 г)
• 400 г сирене
• 2 домата
• 2 чушки
• 1 ч.л. риган

Начин на приготвяне:

Изчистваме калмалите, запичаме ги на скарата и ги посоляваме.

Останалите продукти нарязваме на дребно, размесваме добре и със сместа пълним калмарите. Връщаме отново на скара и допичаме.

Поднасяме готовите калмари нарязани на филийки и заляти със смес от лимонов сок и зехтин.

Автор: Антоанета Стефанова

Представяме Ви:

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Начало