Продукти: (за 4 порции)
• 200 г ориз
• 200 г скариди
• 1 зелена чушка
• 1 червена чушка
• 2-3 с.л. олио
• 2 яйца
• 1 глава лук
• 1 с.л. соев сос
• сол
Начин на приготвяне:
Сипваме ориза във вряща подсолена вода и варим, докато омекне. Прецеждаме, заливаме със студена вода и отново прецеждаме.
Нарязваме лука на ситно и го пържим в сгорещеното олио до пожълтяване. Прибавяме нарязаните на тънки ивички чушки и скаридите. Пържим, докато чушките поомекнат.
Прибавяме ориза и пържим, като непрекъснато бъркаме. Щом оризът започне да потъмнява, сипваме соевия сос, прибавяме разбитите с малко сол яйца и задушаваме 2-3 мин.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...