Продукти: (за 3 порции)
• 9 рака
• 60 г краве масло
• 4 с.л. брашно
• 8 яйца
• 1,5 ч.ч. прясно мляко
• 150 г кашкавал
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме раците и отделяме месото им. Запържваме брашното в сгорещеното масло до златисто, прибавяме млякото, разбъркваме и отстраняваме от огъня.
Щом сместа поизстине, прибавяме един по един жълтъците, а след това – разбитите на сняг белтъци. Прибавяме и месото от сварените раци заедно с малко от водата, в която сме ги варили.
Сипваме сместа в намаслен огнеупорен стъклен съд, поръсваме с кашкавал и печем в умерена фурна, докато се зачерви.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...