Кулинарни рецепти » Варени раци с лимонов сок

 Варени раци с лимонов сок

Продукти: (за 5 порции)

• 15 рака
• 3 моркова
• 1 парче целина
• 2 корена от магданоз
• 1 корен пащърнак
• 1 дафинов лист
• 1 с.л. лимонов сок
• 1 с.л. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме морковите и целината на кубчета. Слагаме ги в тенджерка заедно със ситно нарязаните пащърнак и магданозени корени. Заливаме с 1 л вода, прибавяме дафиновия лист и сол на вкус и загряваме. Когато водата заври, пускаме раците и варим 20 мин.

Остраняваме съда от огъня и оставяме раците да престоят още 10 мин в бульона. Изваждаме ги, отцеждаме и отделяме месото от щипките и опашките. Разпределяме го в чинии за сервиране и заливаме с лимоновия сок, разбит заедно с олиото. Преди поднасяне поръсваме с черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Начало