Кулинарни рецепти » Пилаф от миди

 Пилаф от миди

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг миди
• 1 ч.ч. ориз
• 1 глава лук
• 1 к.ч. олио
• 3 домата
• 1 ч.ч. бяло вино
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Остъргваме добре черупките на мидите, измиваме ги и ги задушаваме в олиото заедно със ситно нарязания лук. Когато лукът стане златист и черупките леко се отворят, прибавяме виноно, обелените и ситно нарязани домати, черен пипер и сол на вкус.

Заливаме с 3 ч.ч. вода и варим 15 мин на слаб огън. Щом се изпари половината от водата, прибавяме ориза и варим, докато се изпари и останалата вода. Поднасяме мидите със или без черупките.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Начало