Кулинарни рецепти » Домати, пълнени с гъби и майонеза

 Домати, пълнени с гъби и майонеза

Продукти:

• 5 пресни домата
• 150 г майонеза
• 150 г стерилизирани гъби
• 100 г шунка
• 1 глава лук
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Избираме по-твърди домати и ги издълбаваме с помощта на малка лъжичка. Посоляваме и оставяме да се отцедят.

Задушаваме в малко вода гъбите, нарязани на филийки, и ги прибавяме към майонезата заедно с шунката и лука, нарязани на кубчета, и 1 с.л. ситно нарязан магданоз. Разбъркваме сместа и с нея пълним доматите.

С помощта на шприц украсяваме с майонезата и клончета от магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Начало