Кулинарни рецепти » Пълнени кисели краставички

 Пълнени кисели краставички

Продукти:

• 1/2 ч.ч. ориз
• 2-3 с.л. масло
• 10 зърна черен пипер
• 1 малка главичка лук
• кисели краставички с дължина 6-7 см
• 2-3 с.л. настърган кашкавал

Начин на приготвяне:

Изпържваме ориза в маслото и го заливаме с 1-2 ч.ч. вряща вода или бульон. Посоляваме, прибавяме черния пипер и ситно нарязания лук.

Захлупваме плътно и задушаваме на тих огън. Когато оризът е готов, прибавяме настъргания кашкавал и разбъркваме леко.

Разрязваме краставичките напречно, издълбаваме ги и пълним с готовата плънка. Освен като предястие, пълнените краставички можем да поднесем и като гарнитура към печено месо.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Начало