Продукти:
• 1/2 ч.ч. ориз
• 2-3 с.л. масло
• 10 зърна черен пипер
• 1 малка главичка лук
• кисели краставички с дължина 6-7 см
• 2-3 с.л. настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
Изпържваме ориза в маслото и го заливаме с 1-2 ч.ч. вряща вода или бульон. Посоляваме, прибавяме черния пипер и ситно нарязания лук.
Захлупваме плътно и задушаваме на тих огън. Когато оризът е готов, прибавяме настъргания кашкавал и разбъркваме леко.
Разрязваме краставичките напречно, издълбаваме ги и пълним с готовата плънка. Освен като предястие, пълнените краставички можем да поднесем и като гарнитура към печено месо.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...