Кулинарни рецепти » Пълнени чинийки от гъби

 Пълнени чинийки от гъби

Продукти:

• 4 големи печурки
• 100-150 г сварен мозък
• половин сварен морков
• 20 г патладжанено пюре
• 20 г орехов сос
• 3-4 дребни печурки
• 30 г краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме големите гъби от пънчетата и ги изпържваме в сгорещеното масло.

Пасираме сварените морков и мозък и ги смесваме с изпържените и ситно нарязани дребни печурки, патладжаненото пюре и ореховия сос. Посоляваме на вкус и пълним гъбите с тази смес.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Начало