Кулинарни рецепти » Студено предястие с тиквички

 Студено предястие с тиквички

Продукти:

• 600 г тиквички
• 2 твърдо сварени яйца
• 1-2 скилидки чесън
• 1-2 с.л. олио
• 1 с.л. оцет
• 1 ч.л. горчица
• копър, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме и обелваме тиквичките. Нарязваме ги на кубчета и ги сваряваме в подсолена вода. Отцеждаме ги и оставяме да изстинат. Поръсваме със смлян черен пипер и прибавяме счукан чесън.

Правим заливка от олио, оцет, сол и горчица. Поливаме и внимателно разбъркваме. Оформяме предястието в чиния и поръсваме със ситно нарязан копър и настъргани на едро твърдо сварени яйца.

Автор: Николина Филипова

Представяме Ви:

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало