Продукти:
• 1 кг пиперки “Сиврия”
• 500 г патладжани
• 30 г пресни червени домати
• 80 мл олио
• 1 глава чесън
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• оцет и сол
Начин на приготвяне:
Опичаме пиперките, обелваме ги и ги почистваме от семето.
Опичаме патладжаните, но на силен огън, обелваме ги и ги смиламе на пюре. Разбъркваме пюрето със счукания чесън и част от олиото и го подправяме на вкус със сол и оцет.
Пълним опечените пиперки с пюрето и слагаме при отвора им клонче магданоз. Подреждаме ги в чиния, в средата на която сме поставили оформен като роза домат, ограждаме ги с кръгчета от домати и ги поръсваме с олио и малко оцет.
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...