Кулинарни рецепти » Пълнена краставица

 Пълнена краставица
(Полша)

Продукти:

• 1 дълга равна краставица
• 2 твърдо сварени яйца
• 1-2 връзки репички
• 4 с.л. сметана
• 4 листа от маруля
• лимонов сок
• магданоз, копър
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме внимателно краставицата и я нарязваме на 8 леко наклонени пънчета. Издълбаваме част от сърцевината на пънчетата, посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Нарязваме яйцата на малки кубчета и ги смесваме с 6 ситно настъргани репички и сметаната. Подправяме с черен пипер, сол и ситно нарязан копър, разбъркваме и пълним пънчетата с тази смес.

Нареждаме ги в широка чиния за сервиране и украсяваме с магданоз и нарязани репички и листа от маруля. Подправяме украсата с лимонов сок и сол на вкус.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Начало