Продукти:
• 3-4 глави целина
• 2-3 с.л. олио
• сокът от 2 лимона
• 1 щипка захар
• сол
Начин на приготвяне:
Обелената и добре измита целина нарязваме на кръгчета и слагаме на огъня с малко вода - колкото да покрие зеленчука. Когато заври, посоляваме и прибавяме олиото, щипка захар и лимоновия сок.
Варим, докато водата изври. Малко преди да свалим от огъня, прибавяме и нарязаните зелени листа от целината. След като изстине, поставяме в хладилника. Сервираме целината студена - като предястие.
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...