Продукти:
• 5 по-големи домата
• 1 л кисело мляко
• 50 г орехови ядки
• 100 майонеза
• 100 г стерилизирани краставички
• 2-3 скилидки чесън
• копър, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Слагаме в тензух киселото мляко и го отцеждаме 5-6 часа. Смесваме го с нарязаните орехови ядки, дребно нарязаните краставички и копър и счукания чесън. Подправяме със сол и черен пипер и разбъркваме.
Напълваме със сместа предварително издълбаните домати, украсяваме с майонеза и клончета от магданоз и поднасяме.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...