Продукти:
• 500 г червено цвекло
• 1 стрък пресен лук
• 1 стрък праз лук (бялата част)
• по 2 ч.л. остра и сладка горчица
• 6-7 с.л. оцет
• 3 с.л. олио
• сол, черен пипер
• 1 щипка захар
Начин на приготвяне:
Обеленото и измито цвекло режем на филии. Заливаме ги с вода, сипваме малко оцет, за да запази цвеклото хубавия си цвят, и варим в тенджера под налягане около 30 мин.
Изчистения и измит лук, както и праза, режем на ситно.
В купичка разбъркваме олиото, оцета, солта, пипера, захарта, двата вида горчица и прибавяме 1-2 с.л. гореща вода. Избъркваме, прибавяме лука и праза.
Свареното цвекло вадим от водата, обливаме го със студена вода, подреждаме го в салатиера, заливаме със соса и веднага сервираме.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...