Кулинарни рецепти » Топеница

 Топеница

Продукти:

• 15-16 опечени чушки
• 1 кг отцедено кисело мляко
• 250 г сирене
• 4 твърдо сварени яйца
• 5-6 скилидки чесън
• 1 к.ч. олио
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме опечените чушки на дребно. Прибавяме отцеденото кисело мляко, натрошеното сирене, нарязаните на малки кубчета яйца и счукания чесън.

Наливаме на тънка струйка олиото и разбъркваме много добре. Посоляваме и изсипваме предястието в голяма чиния за сервиране.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Начало