Продукти:
• 150 г шунка
• 100 г кисели краставички
• 1 твърдо сварено яйце
• половин ябълка
• половин прясна или стерилизирана капия
• 80 г майонеза
• 1-2 с.л. кетчуп
• 3 с.л. разбита сметана
• лимонов сок
• лют червен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме шунката, краставичките, яйцето, капията и ябълката на дребни кубченца. Разреждаме майонезата с лимонов сок и кетчуп, прибавяме сол, червен пипер и накрая сметаната.
Заливаме приготвените продукти с получената смес, разбъркваме леко и подреждаме в 4 високи чаши.
Охлаждаме коктейла около 15 минути и преди поднасяне украсяваме със стръкчета магданоз.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...