Продукти:
• 150 г раци
• 120 г майонеза
• 60 г сметана
• 1 с.л. кетчуп
• 1-2 с.л. коняк
• 1/2 с.л. лимонов сок
• половин лимон
• 1 ябълка
• 2-3 листа зелена салата
Начин на приготвяне:
В подготвените за коктейли чаши разпределяме първо обелените и нарязани на малки кубчета ябълки /портокал или грейпрут/, а след това – нарязаните на парченца раци.
Заливаме със смес приготвена от майонезата, половината от сметаната, кетчупа /или доматеното пюре/, коняка и лимоновия сок. Отгоре шприцоваме розички от останалата сметана. От двете страни на розичките слагаме по две три ивички от зелената салата, а околовръст – опашки от раци /или по-големи парчета от раците/. На ръба на чашите закрепваме по 1 лимоново кръгче.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...