Продукти:
• 1 ч.ч. зрял фасул
• 1 ч.ч. майонеза
• 10-12 маслини
• 2-3 морковчета от туршия
• 2-3 кисели краставички
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме фасула в студена вода. След това го сваряваме в подсолена вода, отцеждаме го и го намачкваме. Прибавяме майонезата и разбъркваме.
Разпределяме сместа в широки стъклени чаши и украсяваме с маслините и с кръгчета от морковите и краставичките. Поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...