Още рецепти » С репей и мед се излекувах от артроза

 С репей и мед се излекувах от артроза

Много хора страдат от артроза. Болките са мъчителни. Една година се превивах от болки в коляното и не можех да ходя нормално. Пиех и медикаменти, но те не ми помогнаха. Успях да се излекувам с много прости народни средства. Започнах лечение с репей, което научих от една много възрастна жена от нашия град.
Преди да поставя компреса, нагрявах коляното си с грейка 10 минути. После 15 минути го масажирах с мед (ако се е захаросал, трябва да се разтопи преди масажа). След това сложих върху коляното си лист репей откъм опаката му страна и завързах коляното си със затоплено парче плат (шал). Най-добре е процедурата да се прави преди сън за през ноща. На сутринта коляното се измива с топла вода.
Правих компресите 3 нощи, а после – седем пъти през нощ. Помогна ми. Болките минаха, коляното се стабилизира и можех да ходя.
Ако на някого рецептата не помогне от един път, нека направи двуседмична почивка и да повтори отново лечението. Ще има облекчение, сигурна съм.

Автор: Стоянка Делчева

Представяме Ви:

Шотланската космическа градина

Там някъде в Шотландия, близо до Дъмфрис, през 1989 година група ентусиасти – съпрузите Чарлз Дженкс и Маги Кесуик заедно с техния градинар Алистър Кук, съдават една от най-оргиналните градини на план...

Сега се прави нова ягодова градина

До края на април имате предостатъчно време да си създадете нова ягодова градина или да попълните старата с нова смяна. Системите и разстоянията на засаждане зависят основно от начина на отглеждане. Из...

Направете си сладко от бели череши

За да направите сладко от бели череши, са ви необходими: 1 кг череши, 800 г захар, 1 каф.л. лимонена киселина, 1 клонче индрише. Почистете черешите от костилките и ги сложете в съда, в който ще ги в...

Фрезията - аристократка от Кейптаун

Изящна и нежна, чаровна и изтънчена – тези качества на фрезията са дали повод на флористите да я наричат аристократка. И са абсолютно прави. Прелестта на съцветията й е ненадмината. Тънкото, слабо раз...

Начало