Още рецепти » Захаросани динени кори

 Захаросани динени кори

Необходими са 1 кг месести динени кори след почистване на зелената външна част. Нарязнат се на кубчета със страна 2 см. После се посипват с 500 г захар и се заливат с 500 мл вода. Варят се точно 5 мин. Отделно се приготвя сироп от 500 мл вода и 500 г захар, с който се заливат сварените кубчета. След това кубчетата се оставят да престоят 8 часа и отново се кипват за 5 мин. Тази процедура се повтаря още 2 пъти. Накрая парченцата се прецеждат през гевгир и се слагат в сито, за да се отдели напълно захарният сироп. Добре изсъхналите кубчета се прибират в стъклен или порцеланов съд и се съхраняват на хладно.
Подобен десерт можете да приготвите и от недозрял пъпеш. Плодът се почиства от семките и кората. Месестата част се нарязва на малки резенчета или кубчета. Приготвя се като захаросаните динени кори.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Природен парк Русенски Лом

Природен парк Русенски Лом е разположен по долината на река Русенски Лом в северната част на България и е една от десетте територии обявена за защитена през 1970 г. с обща площ от 3408 ха. Сред множес...

Осигурете оптимални условия за цикламата

Сред цветята, които ни радват с цветове през зимата, особено място заема цикламата (Cyclamen persicum). Името идва от гръцката дума kyklas (кръг) и е свързано с формата на клубена.Това прелестно цвете...

Направете си алпинеум в градината

Алпинеумът – градина, наподобяваща алпийски масив, става популярен в края на 19 и началото на 20 век. Неговото неповторимо излъчване се дължи не само на красотата на алпийските растения, но и на декор...

Консервиране на телешко месо

Говежди суджук Прoдукти: 10 кг говеждо месо, 220 г сол, 5 г селитра, 5 г захар, 30 г кимион, 30 г черен пипер, 30 г червен пипер Нaчин на приготвяне: Нарязваме говеждото месо на парчета от 50-1...

Начало