Необходими са 1 кг месести динени кори след почистване на зелената външна част. Нарязнат се на кубчета със страна 2 см. После се посипват с 500 г захар и се заливат с 500 мл вода. Варят се точно 5 мин. Отделно се приготвя сироп от 500 мл вода и 500 г захар, с който се заливат сварените кубчета. След това кубчетата се оставят да престоят 8 часа и отново се кипват за 5 мин. Тази процедура се повтаря още 2 пъти. Накрая парченцата се прецеждат през гевгир и се слагат в сито, за да се отдели напълно захарният сироп. Добре изсъхналите кубчета се прибират в стъклен или порцеланов съд и се съхраняват на хладно.
Подобен десерт можете да приготвите и от недозрял пъпеш. Плодът се почиства от семките и кората. Месестата част се нарязва на малки резенчета или кубчета. Приготвя се като захаросаните динени кори.
Който засади луковичните и клубенолуковичните растения през есента, той ще посрещне пролетта с ярки цветове. Почвата още няма да се е затоплила, а на повърхността й ще се появят кокичетата. По-късно в...
Бременността е период на дълбоки промени. Не само майката, но и бащата преживяват с вълнение тези дълги, неповторими 9 месеца. Всеки по свой начин очаква новия член на семейството. 1 МЕСЕЦ М...
Есента е време за увеличена активност на бъбреците. За да си представим какво е тяхното натоварване, ще подчертаем само един факт - за 24 часа бъбреците средно 60 пъти пропускат през себе си кръвта, к...
Преди да започнем да месим, изваждаме продуктите от хладилника и ги оставяме да престоят час-два на стайна температура. В малка купичка наливаме 1 к.ч. горещо мляко, сипваме малко брашно и забъркваме ...