В брой 37 на Вестник за градината:
• Кога гроздето е най-сладко?
• Започва сеитбата на зимния спанак
• От Тракийски мавруд става страхотно вино
• На какво растояние да засаждаме овошките
• Настанете еписцията върху влажен мъх
• Кога да приберем картофите?
• Борбата с крушовия пъпкопробивач се провежда сега
• Укрепете новите присадки
• Летният люляк се сади наесен
• Защо пожълтяват листата на кипарисите?
• От мното влага дърветата измръзват през зимата
• Внесете топлолюбивите растения в стаята
• Капризите на многогодишната латинка
• Лавандула става и на бедни почви
• За едни цветя поливането завършва, за други - тепърва започва
• Септемврийски грижи за цветните лехи
• Градина на сянка
• Някои зеленчуци имат дълбоки корени, а други - плитки
• Сухите праскови са най-ценени на пазара
• Запасете се с шипки
• Крес в стаята
• Заемете се с девесила
• Звездната гладиола се нуждае от ярка светлина
• Домашният женшен не се плаши от ножицата
• Хитът на сезона: есенното анемоне
• Плумерията се подготвя за зимен сън
ТЪРСЕТЕ ПО ПАВИЛИОНИТЕ ЗА ВЕСТНИЦИ И СПИСАНИЯ.
ЗА АБОНАМЕНТ (каталожен номер 1650)
Гювеч със зеленчуци и картофи Прoдукти: 600 г картофи, 2-3 глави лук, 1 глава целина, 1 по-малка прясна зелка, 1-2 моркова, 1 ч.ч. арпаджик, 1 ч.ч. грах, 5-6 домата, 1 к.ч. олио, 1 дафинов лист,...
Желе от консервирани плодове Прoдукти: 1 л вода, 500 г захар, 60 г желатин, 200 мл /1 ч.ч./ бяло вино, 1 лимон, 150 г каймак, подсладен с 50 г захар, 1 кг плодове от различни компоти, предварително ...
Хрупкави краставички Прoдукти: 2 кг краставички, 1 глава чесън, 10 цвята копър, 1 щипка захар, 100 г сол, 10 листа от черен касис. Нaчин на приготвяне: Измиваме и подсушаваме зеленчуците. Почис...
Ризото класико Прoдукти: 1 1/2 ч.ч. ориз, 30 г краве масло, 2 с.л. олио, 200 г кашкавал, 4-5 ч.ч. зеленчуков бульон, 1 с.л. доматено пюре, настъргана кора от лимон, черен пипер, индийско орехче, ...